promo banner
 • SSL sertifikati
  SSL Sertifikati
  SSL Sertifikati
  Učinimo internet sigurnim, bezbednost počinje sa SSL-om!
  Učinimo internet sigurnim,
  bezbednost počinje sa SSL-om!
  Zaštitite klijenta od krađe identiteta pomoću SSL sertifikata!
  BeotelNet obezbeđuje svojim korisnicima optimalnu zaštitu,
  ali takođe pomaže da postignete veći uspeh na Internetu!

SSL - Sigurniji Internet počinje sa vama!

Učinimo Internet sigurnijim zajedno! Nudimo vam sve vrste SSL sertifikata po najpovoljnijim cenama!

Google i vaši klijenti će vam verovati!

 • SSL sertifikati su potrebni svim sajtovima koji direktno razmenjuju informacije sa korisnicima
 • Vaši posetioci i klijenti imaće više poverenja u sajtove koji koriste SSL sertifikat
 • Google favorizuje web sajtove i online prodavnice koje su zaštićene SSL sertifikatom
 • Web lokacija koje je brža ima pozitivan efekat na prodaju i pozicioniranje kod Google-a
 • Vidljivost, bezbednost i performanse su osnova za Internet uspeh

Najveći svetski internet pretraživač Google od 1. oktobra 2017. godine svojim korisnicima, prilikom pretrage, daje upozororenje da Vaš web sajt nije siguran ukoliko na njemu nije instaliran SSL sertifikat.

Ovo će se prikazivati na svim web sajtovima koji imaju bilo kakav formular u koju posetioci unose svoje podatke – od najobičnije konktakt forme, do formi za plaćanje. Protokol HTTPS rešava ovaj problem i nudi Vama i Vašim korisnicima veću sigurnost.

Korišćenje SSL sertifikata je jedna od stvari koja utiče na rangiranje sajtova u Google pretrazi.

Sigurna razmena informacija

Svakog dana korisnici Interneta unose velike količine privatnih podataka, kao što su lozinke, kontakt informacije i detalji o plaćanju, brojeve kreditnih kartica, na raznim sajtovima. Bez SSL šifrovanja (enkripcije) ovi podaci mogu biti presretani od strane trećih lica. BeotelNet nastoji da Internet bude bezbedniji, zbog toga smo uključili SSL enkripciju za sve proizvode i usluge.

Većina korisnika danas traži ikonicu katanca i "https" prefiks ili zeleno adresno polje pre nego što unesu lične informacije na bilo kom web sajtu. Nije važno koliko dugo vaša firma postoji na tržištu ili koliko ste poznati, ukoliko ne postoje oznake SSL (Secure Sockets Layer) sertifikata, posetioci neće izvršiti kupovinu, otvoriti nalog ili se prijaviti na vašem web sajtu.

SSL sertifikat služi da obezbedi komunikaciju između klijenta i servera šifrovanjem (enkripcijom) sadržaja. Sa SSL sertifikatom svaki unos podataka na sajtu i svaka povratna informacija sa sajta putuje Internetom u kriptovanom obliku čime je komunikacija koja se prenosi potpuno zaštićena, i mogu je videti samo oni kojima je namenjena.

Veliki izbor SSL sertifikata, različitih karakteristika i cena. Pronađite onaj koji najviše odgovara Vašim potrebama. Cene SSL sertifikata počinju od samo 2.200 dinara godišnje!

Izaberite SSL sertifikat prema svojim potrebama

* cene su bez uračunatog PDV-a

 

Koja je razlika između SSL sertifikata?

Odnosno, kako da znam koji SSL sertifikat meni treba?

Domain Validated (DV) sertifikat:

Jeftina, osnovna zaštita, preporučuje za lične ili hobi sajtove i forume kojima treba osnovna enkripcija za stvari kao što su logovanja, formulari i drugi ne-transakcioni podaci.

Organization Validated (OV) sertifikat:

Pristupačna zaštita za mala i srednja preduzeća. Preporučuje se za firme manje i srednje veličine, gde je validacija kompanije važna, za sajtove sa manjim obimom transakcije e-trgovine.

Extended Validated (EV) sertifikat:

Dokazano povećava poverenje kupaca. Preporučuje se za srednja i velika preduzeća gde je poverenje posetilaca vašeg sajta ključno. Ova vrsta sertifikata neophodna je za sajtove sa transakcijama za plaćanje, online banking, eCommerce.

Web Hosting

SSD PREMIUM
hosting

Najveći hosting paketi, do 100GB prostora na SSD-u za vaš sajt i e-mailove! cPanel  hosting - do 500 mail naloga, Mailbox bez ograničenja veličine, do 50 domena/sajtova. Backup svakog dana.

Cena već od
18.300 din.
godišnje!

Saznajte više!

WordPress hosting

Hosting paket optimizovan za WordPress + besplatna registracija .RS domena! Webshop plugin za online plaćanje, za vašu Internet prodavnicu. Neograničeni saobraćaj, uz Backup podataka 30 dana!

Cena već od
8.820 din.
godišnje!

Saznajte više!

SSD
hosting

Iskoristite najbolje performanse SSD hostinga! Do 50% brži rad servera! Najbrži procesori i memorija, superbrzi SSD storidži vreme pristupa podacima skraćuju na minimum. Najprodavaniji SSD hosting!

Cena već od
4.620 din.
godišnje!

Saznajte više!

Linux
hosting

Uz jednostavan korisnički interfejs moći ćete lako da postavite i da održavate vaš web sajt.
Kontrolni panel - cPanel - je intuitivan i lak za korišćenje. Garantovano najpovoljniji web hosting. Garantovan kvalitet.

Cena već od
3.239 din.
godišnje!

Saznajte više!

Windows hosting

Preuzmite potpunu kontrolu nad hostingom na ovom moćnom serveru. Na raspolaganju su vam najnoviji PLESK kontrol panel, Microsoft Windows® Server 2016, MSSQL Server 2016 i ASP.NET 4.6.

Cena već od
4.620 din.
godišnje!

Saznajte više!

Registracija domena

Pretražite i registrujte odmah domaće i internacionalne domene
.RS2.030 RSD1.900 RSD
.CO.RS900 RSD
.COM1.569 RSD
.NET1.800 RSD
.ORG1.850 RSD
.INFO2.860 RSD

Pitanja i odgovori

SSL je skraćenica od Secure Socket Layer. SSL sertifikati potvrđuju identitet vašeg web sajta, vaše organizacije ili firme. U osnovi, SSL sertifikati šifruju (enkriptuju) informacije koje posetioci sa vašeg web sajta šalju ili primaju. Na ovaj način sprečava se krađa informacija prilikom razmene podataka između vas i vaših klijenata.

Kada imate SSL sertifikat koji štiti vaš web sajt, vaši klijenti mogu biti sigurni da su informacije koje unose na bilo kojoj HTTPS stranici zaštićene i da se ne mogu presretati. BeotelNet vam pomaže da zaštitite vaš web sajt i sačuvate vaše i podatke vaših klijenata.

Postoje tri tipa SSL sertifikata, koji se razlikuju po nivou sigurnosti, odnosno po uslovima pod kojima se izdaju.

Domain Validated (DV): Jeftina, osnovna zaštita, preporučuje se za lične ili hobi sajtove, i forume kojima treba osnovna enkripcija za stvari kao što su logovanja, formulari i drugi ne-transakcioni podaci.

Organization Validated (OV): Pristupačna zaštita za mala i srednja preduzeća. Preporučuje se za firme manje i srednje veličine, gde je validacija kompanije važna, kao i za sajtove sa manjim obimom transakcija e-trgovine.

Extended Validated (EV): Dokazano povećava poverenje kupaca. Preporučuje se za srednja i velika preduzeća gde je poverenje posetilaca vašeg web sajta ključno. Ova vrsta sertifikata neophodna je za sajtove sa transakcijama za plaćanje, online banking, eCommerce.

Kada posetilac uđe na sigurno područje web sajta koji je zaštićen SSL sertifikatom (HTTS), događa se sledeće:

 • Browser posetioca zahteva sigurnu sesiju od servera na kome se nalazi web sajt.
 • Server odgovara tako što pošalje broweru posetioca digitalnu kopiju serverskog sertifikata.
 • Browser posetioca potvrđuje da serverski sertifikat koji je validan koristi web sajt za koji je izdat i da je izdat od strane CA (Certificate Authority) za koji browser veruje da je pouzdan.
 • Ukoliko je sertifikat validiran, browser generiše jednokratni ključ za sesiju i enktiptuje ga sa serverskim javnim ključem.
 • Browser posetioca šalje ključ enkriptovane sesije serveru kako bi server i browser imali kopiju.
 • Server dekriptuje ključ sesije koristeći privatni ključ.
 • SSL proces "rukovanja" je završen i uspostavljena je sigurna konekcija.
 • Ikonica koja izgleda kao katanac i “https://” prefiks se pojavljuju u adresnom polju browsera posetioca, što ukazuje da je u toku zaštićena sesija. Ukoliko je sajt zaštićen sa Premium SSL sertifikatom (Extended Validated – EV sertifikat), takođe će se pojaviti i zeleno adresno polje uključujući i ime vlasnika sertifikata.

 • Inače, informacije koje se nalaze u samom digitalnom (SSL) sertifikatu uključuju:
 • Ime vlasnika sertifikata (fizičko ili pravno lice)
 • Serijski broj sertifikata i datum isteka
 • Kopiju javnog kriptografskog ključa vlasnika sertifikata
 • Digitalni potpis organa za izdavanje sertifikata (CA)

SSL sertifikati ulivaju poverenje i pokazuju posetiocima da cenite njihovu privatnost. SSL sertifikat štiti osetljive informacije vaših klijenata, kao što su njihovo ime, adresa, lozinka ili broj kreditne kartice itd. šifriranjem (enkriptovanjem ) podataka tokom prenosa informacija sa računara na vaš web sajt. SSL sertifikati je standard za bezbednost web sajtova, a neophodan vam je ako planirate da imate online prodavnicu, plaćanje kreditnim karticama na vašem web sajtu, ili imate razmenu bilo kakvih poverljivih informacija.

Pročitajte nekoliko pitanja i odgovora ispod, da biste pronašli odgovarajući SSL sertifikat:

Da li imate poslovnu ili ličnu web prezentaciju (domen)?

Osim ako ne prodajete stvari na vašoj ličnoj web lokaciji, standardni SSL sertifikat Domain Validated (DV) je u sasvim zadovoljavajući za vas. Ovo važi i za informativne i poslovne sajtove. Web sajtovi koji imaju online prodavnice (eCommerce) ili druge vrste ostljivih informacija, bi trebalo da koriste Organization Validated SSL (OV): (DV) ili Premium SSL Extended Validated (EV): (EV) za jedan domen.

Koji tip web hosting ili server koristite?

SSL sertifikati rade na većini hostinga i različitih konfiguracija servera. Da biste zaštitili više domena na Microsoftovom Exchange Serveru ili Skype for business (Live® Communications) Serveru, koristite SSL sertifikat sa više domena.

Spisak tipova servera:

 • Citrix
 • Ensim
 • Hsphere
 • IBM HTTP
 • iPlanet Server 4.1
 • Java Web Server (Javasoft/Sun)
 • Lotus Domino
 • Microsoft IIS 1.x to 4.x
 • Microsoft IIS 5.x to 6.x
 • Microsoft IIS 7.x and later
 • Netscape Enterprise/FastTrack
 • Novell Web Server
 • Oracle
 • Plesk
 • RedHat Linux
 • SAP Web Application Server
 • Tomcat
 • Webstar
 • WHM/cPanel

Naši sertifikati su kompatibilni sa svim tipovima web servera, čak i ako za njih nemamo CSR instrukcije.

Koliko različitih domena i poddomena želite da zaštitite?

Wildcard SSL sertifikati pokrivaju više poddomena. Na primer, ukoliko koristite Wildcard za zaštitu *.imedomena.rs, ona bi pokrivala i shop. imedomena.rs, www. imedomena.rs, i bilo koje druge poddomene.

Prvi korak za izdavanje SSL sertifikata je kreiranje CSR - zahtev za sertifikaciju.

Šta je Certificate Signing Request (CSR) ili zahtev za potpis sertifikata (ZzPS)?

Certificate Signing Request (CSR), zahtev za potpis sertifikata (ZzPS) ili zahtev za sertifikaciju, je poruka koju popunjava podnosilac zahteva i šalje sertifikacionom telu radi dobijanja digitalnog identifikacionog sertifikata.

Ovaj zahtev sadrži informacije koje će biti uključene u vaš SSL sertifikat, na primer:

 • Naziv domena
 • Naziv firme / organizacije
 • Adresa
 • Država
 • Email adresa

Pri kreiranju zahteva za SSL sertifikat neophodno je uneti sledeće podatke:

Domain Validated (DV) SSL :

Ime domena
Tip servera

Kontakt informacije firme:
Podaci vlasnika domena: ime firme, telefon, adresa,grad, drzava, postanski broj, email koji će služiti za validaciju SSL-a: admin[at]imedomena.rs ili administrator[at]imedomena.rs )

Organization Validated (OV) SSL :

Ime domena
Tip servera

Kontakt informacije firme:
Podaci vlasnika domena/sertifikata: ime firme, telefon, adresa, grad, drzava, postanski broj)

Lične kontakt informacije:
Podaci administratora,ime i prezime, adresa, grad, država, poštanski broj, telefon (ne sme da bude centrala već br. na koji će se direktno javiti administrator) i kontakt email koji mora biti u formi:

root[at]imedomena.rs
admin[at]imedomena.rs
administrator[at]imedomena.rs
hostmaster[at]imedomena.rs
postmaster[at]imedomena.rs

Extended Validated (EV):

Ime domena
Tip servera

Kontakt informacije firme:
Podaci vlasnika domena/sertifikata: ime firme, telefon, adresa (APR),grad, drzava, postanski broj)

Lične kontakt informacije:
Podaci administratora,ime i prezime, adresa, grad, država, postanski broj, telefon fiksni (ne sme da bude centrala već br. na koji će se se direktno javiti osoba/administrator zadužen za validaciju SSL-a) i kontakt email koji mora biti u formi:

root[at]imedomena.rs
admin[at]imedomena.rs
administrator[at]imedomena.rs
hostmaster[at]imedomena.rs
postmaster[at]imedomena.rs

Ukoliko imate domen i hosting kod BeotelNeta, ne morate generirati CSR za vaš SSL sertifikat. Mi možemo to da uradimo za vas.

Procedura za izdavanje Domain Validated (DV) SSL sertifiakta obično traje kratko, i vaš sertifikat možete imati u toku dana, ili 24 sata. Izdavanja Organization Validated SSL (OV) sertifikata traje 5-7 radnih dana, jer se potvrđuje ne samo vlasništvo nad domenom, već i postojanje firme/organizacije ili poslovanja na zahtevu za SSL sertifikat. U oba slučaja, možete skratiti čekanje tako što ćete osigurati da su informacije o kontaktu domena navedene u Whois-u za vaš dpomen ažurne.

Za Extended Validated (EV) sertifikate, proces provere je detaljan, kao i sam zahtev koji treba da se popuni. Pre nego što započnete proces podnošenja zahteva, pripremite podatke o firmi, kao što je registarski broj (PIB / MB), detalje o vlasniku i sve relevantne informacije o poslovanju.

Kada je izdat vaš SSL sertifikat, mi vam šaljemo obaveštenje emailom na email adresu koju ste naveli prilikom podnošenja prijave za izdavanje SSL sertifikata (najčešće se ova vrsta obaveštenja šalju na seledeće email adrese:

Vodite računa da email adresa koju ste naveli bude već kreirana, i da imate pristup toj email adresi. Šta se dalje dešava zavisi od toga gde hostujete vaš web sajt, kao i opcije koje ste izabrali prilikom kupovine certifikata.

Ako ste odabrali web hosting kod BeotelNeta, mi se brinemo o svemu za vas.

Ako hostujete vaš web sajt kod druge firne ili koristite Cloud Server, VPS ili Namenski Server, morate znati tačno za koji server vam je potreban SSL sertifikat i potražiti detaljna uputstva za taj server.

Wildcard SSL Certificate štiti vaš primarni domen i neograničen broj vaših poddomena. Na primer, jedan Wildcard sertifikat može osigurati i www.imedomena.rs, mail.imedomena.rs, shop.imedomena.rs, i blog.imedomena.rs.

Wildcard sertifikati obezbeđuju zajedničko ime i sve poddomene na nivou koji navedete kada podnosite zahtev za vaš SSL sertifikat.

Jedna od važnijih stvari u vezi SSL sertifikate jeste to što će učiniti vašu web stranicu ne samo sigurnijom, već i popularnijom kod klijenata i pretraživača. Googleov algoritam prepoznaje SSL sertifikat kao pečat kvaliteta i sigurnosti, što znači da će se vaš web sajt pre pojaviti u rezultatima pretrage u poređenju sa neobezbeđenim web sajtovima. To znači da ćete imati povećan broj poseta vašeg sajta i veću potražnju kupaca za vaše usluge preko Google-a. Ono što vi treba da uradite je da pokažete da je sigurnost podataka vaših klijenata vaš prioritet. Kod BeotelNeta možete lako i brzo kupiti SSL sertifikat za vaš web sajt.

Dakle, ako vam je stalo do ugleda vašeg web sajta ili online poslovanja, i želite da povećate posećenost i vidljivost kod pretraživača, onda je SSL sertifikat pravi izbor za vas.BeotelNet-ISP koristi "kolačiće" (eng. cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva, funkcionalnosti sajta, analize posete sajtu i marketinških aktivnosti.
Daljim korišćenjem sajta smatraće se da ste obavešteni o načinu upotrebe "kolačića" i sadržaju Politike privatnosti. Više o politici "kolačića" pročitajte ovde.
U redu