Kako radi IPTV i koje su njegove prednosti?

Kako radi IPTV i koje su njegove prednosti?Iako je sada prošlo već neko vreme od kada se IPTV usluge nalaze na našem tržištu, verovatno je da niste u potpunosti upoznati sa svime što IPTV tehnologija podrazumeva. Tu smo da našim korisnicima objasnimo sve prednosti ove tehnologije i šta dobijate ukoliko se odlučite za IPTV paket.

Dakle, kako radi IPTV?

IPTV je skraćenica za termin Internet Protocol Television, što bi uprošćeno na svakodnevni jezik značilo u najširim crtama – Internet televizija. Zahvaljujući razvoju telekomunikacionih tehnologija, preko telefonskih struktura moguće je prenositi veliku količinu podataka. Svi se sećamo zvuka dial-up modema i svađe ukućana oko toga ko koristi telefon a ko surfuje internetom i u koje vreme. Naravno, ovakve situacije odavno više nisu praksa, štaviše, vaš ADSL internet osim surfovanja omogućava i interaktivnu televiziju, video sadržaj dostupan na zahtev i još mnogo toga.

Pored modema, morate posedovati i digitalni risiver, poznat još i kao set-top-boks. IPTV tehnologija pruža mogućnost pristupa velikom broju televizijskih kanala, elektronski vodič, snimanje programa i živu televiziju.

Ali dosta sa tehnikalijama, hajde da vidimo zašto je IPTV svojevrsna revolucija televizijskog programa.

Popularnost IPTV tehnologije

Ukoliko posećujete društvene mreže i ubrajate se u internet korisnike koji vole svoje vreme da provode surfujući internetom, znate za sve fantastične serije koje su snimljene u produkciji ABC, Netflixa, itd. Zahvaljujući porastu interesovanja za IPTV, distributeri poput HBO-a su dostigli dovoljno veliki budžet i krenuli su u sopstvenu produkciju sadržaja, koji je dostupan korisnicima IPTV-a. Ovakav pristup kreiranju kvalitetnog i raznolikog sadržaja je naišao na odličan prijem kod korisnika, budući da je odnos cena – kvalitet u najboljoj srazmeri kod internet televizije.

gledanjte IPTV u Srbiji

Dostupnost na svim uređajima

Još jedna velika prednost koju nudi IPTV tehnologija je dostupnost sadržaja na svim uređajima koje posedujete u domaćinstvu. Preuzimanjem aplikacije vašeg provajdera, možete se ulogovati na telefonu ili tabletu i odgledati epizodu svoje omiljene serije dok kuvate ili dok sedite u bašti. Ne možete da se dogovorite sa ukućanima oko toga ko gleda TV? Nikakav problem. IPTV omogućava da svako u vašem domaćinstvu gleda ono što želi, na nekom od uređaja. Broj TV programa i količine filmova i serija koji su vam dostupni zavisi od toga za koji paket usluga se odlučite.

S obzirom na to da IPTV tehnologija zahteva veliku brzinu prenosa podataka, internet brzina u paketu usluga zavisi od broja uređaja priključeno na mrežu.

Preporučeno je da uz IPTV imate i pametni TV (smart TV), međutim ukoliko nemate, digitalni risiver koji dobijate prilikom instaliranja IPTV – a u vašem domaćinstvu čini i da malo stariji modeli TV-a imaju osnovne funkcije Smart TV-a. Sam kvalitet slike je mnogo bolji nego kod standardne TV tehnologije. Uz svaki od paketa u našoj ponudi, dobijate 120+ osnovnih kanala, 14 radio kanala i internet brzine 20mbp/s. Takođe, uz Set-top-boks nove generacije, vaš TV postaje Smart TV.

Ukoliko želite da gledate TV i na vašem mobilnom telefonu ili tabletu, dostupna vam je i Beo2Go aplikacija. Svi paketi osim osnovnog pružaju i mogućnost odloženog gledanja, odnosno vraćanja sadržaja čak 72 sata unazad, kako ne biste propustili epizodu svoje omiljene serije.
A za sve one koji se odluče na neki od naših paketa, uz STB nove generacije, možete slušati i gledati omiljene video spotove preko YouTube aplikacije.

U našoj IPTV ponudi trenutno postoje Start, Travel, All Inclusive i Premiere paket.

Kontaktirajte nas za više informacija o svakom od paketa u našoj ponudi.

2017-06-19T13:51:32+00:00IPTV|