Fiber optički kabl? Šta je to i koje su njegove prednosti?

  • fiber opticki kablovi

Fiber optički kabl? Šta je to i koje su njegove prednosti?U našoj ponudi možete naći i optički internet, koji je trenutno najbolja, najbrža i najefikasnija opcija za povezivanje na internet u vašem poslovnom prostoru. Zahvaljujći fiber optičkom kablu, pristupanje internetu nikada nije bilo brže i efikasnije.

Povezivanje na internet putem optičkog kabla predstavlja najsavremeniji i najpouzdaniji način pristupanja internetu.

Za razliku od ostalih kablova, optički kabl ima sposobnost da prenosi veliki broj informacija velikom brzinom, budući da se informacije prenose putem svetlosti. Ovi kablovi su izuzetno tanki i osetljivi, ali zahvaljujući savremenim tehnologijama, pakuju se u snopove sa više vlakana (2, 4, 8 pa sve do 512) i vrlo ih je lako postaviti u zemlju, pod vodu, na stubove i dalekovode.

Fiber optički kabl omogućava izuzetno brzo prenošenje velike količine podataka između geografski udaljenih lokacija. Zahvaljujući činjenici da se lako instaliraju pod vodom, ne čudi činjenica da su kontinenti povezani ovim kablovima, te tehnički internet kakav poznajemo postoji zahvaljujući optičkim kablovima.

Vrste optičkih kablova

Vrste optičkih kablova zavise od maksimalne daljine prenosa bez pojačivača signala – singlmodni i multimodni. Singlmodni je najefikasniji pri povezivanju većih udaljenosti, dok se multimodni koristi za povezivanje udaljenosti do 500m.

Zahvaljujući navedenim prednostima i činjenici da optički kabl trpi najmanje slabljenje signala, što dozvoljava domet i do 200km, te otpornost na električne smetnje, vodu i ekstremne temperature, optički internet je najbolja opcija za poslovne korisnike u Srbiji.

Cene mesečnih paketa zavise od troškova na mesečnom nivou zavise i od paketa za koji se odlučite.

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije u vezi sa vrstama internet paketa i cenama.

2017-07-03T21:30:36+00:00Internet i Tehnologija|